Съд за майка, измъчвала 8-годишната си дъщеря

Детето било наказано да коленичи върху черупки от орехи

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишната Янка В., причинила телесна повреда на 8-годишната си дъщеря Н. М.

Жената, която е майка на 5 деца, е заплашена от затвор до 3 години. Случаят е от 19 ноември миналата година. Янка живеела без брак с Т. Д., който бил баща на три от децата, но не и на Н. М., която същата есен тръгнала в първи клас.

Във фаталния ден цялото семейство било вкъщи, когато майката се скарала на Н. М. да не пипа телевизора. Без да иска, след малко момиченцето докоснало апарата. Янка грабнала пръчка, нашибала дъщеря си по лицето, ръцете и краката. После я накарала да коленичи върху черупки от орехи с вдигнати нагоре ръце. Детето изпитвало адски болки, но майката не отменила наказанието и легнала да спи. Н. М. останала няколко часа в тази поза, когато се събудил доведеният й баща Т. Д., който я освободил и я сложил да спи. На другия ден момиченцето отишло на училище и там разказало на своя приятелка за преживения ужас. Научили и други деца, а после и класната. Н. М. веднага била прегледана и настанена в Кризисен център под полицейска закрила, а майката Янка - задържана. Досега тя не се е признала за виновна.

Предстои съдът да насрочи дата за делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право