Жребият размина най-големите

Жребият за Евро 2016 размина колосите.

Най-голямата интрига беше с кого ще се падне Италия, най-страшният отбор от втора урна. „Скуадра адзура“ обаче отиде при Белгия от първа урна и се размина например с Германия и Испания. Все пак „червените дяволи“ са актуална сила и интригата остава, защото в група Е влязоха още Ейре и Швеция. Този квартет изглежда и с най-сериозни съперници.

Домакинът Франция имаше късмет и ще срещне Румъния, Албания и Швейцария в група А. На европейския шампион Испания няма да е лесно, защото ще играе срещу Турция, Хърватия и Чехия в група D.

Световният шампион Германия попадна в група С с отборите на Украйна, Полша и Сервена Ирландия и едва ли ще има проблем да се класира за елиминациите. Бундестимът беше съперник с „дружина полска“ и в квалификациите за европейското.

Трябва да почерпи и Англия, защото случи в група В на преодолими отбори - Русия, Уелс и Словакия. Поне на пръв поглед няма страшно и за Португалия на Кристиано Роналдо, защото ще играе в група F с Исландия, Австрия и Унгария.

Първенството във Франция е от 10 юни до 10 юли догодина.

На жребия в Париж не бе допуснат Мишел Платини. Французинът загуби обжалването срещу неговото временно отстраняване от футбола за 90 дни. В същото време Андреас Бантел, говорител на Етичната комисия на ФИФА, обяви пред вестник „Екип“: „Платини със сигурност ще бъде наказан за много години.“

Разбира се, причината е заместването на френската легенда в корупционния скандал във ФИФА и схеми за милиони със Сеп Блатер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят