Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Саудитските жени гласуват за пръв път

Избирателните секции в Саудитска Арабия затвориха и така завърши един исторически ден, в който жените за пръв път взеха участие в изборите в кралството, като така бе направена още една стъпка в посоката на реформиране на една държава, която все още има много консервативни закони като забрана на жените да шофират, пише The Washington Post, цитиран от „Фокус“.

Местните избори в кралството също така за пръв път включваха жени-кандидати, общо повече от 950, виждани от много жители на Саудитска Арабия като пионери, но също и отхвърлени от радикалните ислямисти като неподходящи да изпълняват обществени функции.

Секциите затвориха точно преди залез и вечерните молитви. Пълните резултати се очакват в неделя.

Изборите са виждани като умерена – но важна – стъпка в отварянето на пътя на саудитските жени към една по-значима обществена роля, въпреки огромния брой други ограничения, включително единствената в света забрана на жени да шофират.
„Това определено би могло да отвори вратите за още реформи“ – заяви Халид ал Дахил, професор по политическа социология в университета „Крал Сауд“ в Рияд – „Това е голямо нещо, важен момент. Но по същото време, той е посрещнат с безразличие“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.