Петър Москов: Останах на поста си, за да предотвратя предсрочни избори

"Убеден съм, че за реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху инструментите, с които можеш да ги реализираш. Ако първата цел беше изваждането на Реформаторския блок от управлението, не виждам причина това да им се поднася на тепсия. Категорично не считам, че ДСБ трябва да се връща в състоянието на капсулирана организация с прекрасни идеи и риторика, от които обаче нищо не зависи за промяната на държавата”.

Това заяви Петър Москов в „Събуди се” по Нова тв, след като стана ясно, че депутатите на Радан Кънев минават в опозиция, а самият той остава министър на здравеопазването. Той напуска зам.-председателския пост на ДСБ, но не губи доверието на съпартийците си.

Като аргумент за решението си да остане на поста Москов посочи, че ако има възможност при дестабилизация да се отиде на предсрочни избори, то това е по-опасно за държавата от всичко друго.

"С това решение се опитвам да предотвратя именно такъв сценарий", поясни Москов.

"В решението на ДСБ има много разум. Партията трябва да е звънецът за това, че има възможност начинът на действие на мнозинството да бъде изкривен от сили, които не е задължително да са се разписали под програмата”, допълни Москов.

На въпрос дали лидерът на ДСБ прави услуга на опозицията в лицето на БСП и ДПС, той заяви, че подобно намерение за дестабилизация на управлението не е добро решение.

Според здравния министър Реформаторският блок трябва да промени начина си на функциониране.

„РБ трябва да може да взима консолидирани решения. Когато това не се случва, естествено е, че партньорството ни с останалите партии в коалицията няма да бъде на ниво”, на мнение е Москов.

Той заяви, че не смята, че войната е загубена, а само една битка. Извън работата си като здравен министър Москов поясни, че ще се съсредоточи и върху това да бъде предложена смислена фигура за поста министър на правосъдието, както и върху това да се продължи съдебната реформа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини