Жена загина при катастрофа на автомобил край Мездра

Жена от Правец е загинала при катастрофа край Мездра, съобщиха от пресцентъра на областната полицейска дирекция във Враца, цитирани от tribali.info.

Вчера около 23,50 часа лек автомобил „Алфа Ромео” е катастрофирал на моста на главен път Е79 в посока мездренското село Ребърково. Колата се е блъснала първо в предпазната мантинела в ляво в посоката на движение и след това в крайпътно дърво в дясно на пътя. Превозното средство е собственост на Ц.Ф. от село Рупци, община Червен бряг, а е било управлявано от Р.А. от град Мездра. Водачът е с двугодишен стаж зад волана. Пътници в автомобила са били К.Ц. от Правец и А.Й. от Пловдив.

Убита е К.Ц. Трупът е транспортиран в многопрофилната болница в Мездра. Предстои извършване на аутопсия в „Съдебна медицина” към болницата във Враца, 

Водачът на автомобила е с травма на главата. Няма опасност за живота му.

Причините за катастрофата и щетите по автомобила са в процес на изясняване. Вероятните причини са каране с несъобразена скорост и загуба на контрол върху автомобила от страна на водача.

Р.А. е изпробван за употреба на алкохол с дрегер. В издишания въздух са отчетени 1,17 промила. Взета му е и кръвна проба за лабораторно изследване. За алкохол е изпробван и другият пътник А.Й., неговата проба е отрицателна.

На мястото е извършен оглед. В районното полицейско управление е образувано досъдебно производство

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони