Актьорът Юлиян Вергов рекламира Велико Търново

Актьорът Юлиян Вергов рекламира Велико Търново в документален филм посветен на старата столица. Първата прожекция на лентата беше в събота вечерта в болярския град.
27-минутният филм се казва "В сърцето на историята: Велико Търново" и представя най-красивите места в старопрестолнината. Юлиян Вергов разказва историята на града, докато се разхожда и показва исторически забележителности и паметници на културата.

По време на премиерата стана ясно, че екипът е снимал на различни места във Велико Търново и архитектурния резерват Арбанаси. На кадрите са запечатани всички манастири в околностите. Снимките са правени в продължение на година и половина. Идеята на авторите на лентата е била да покажат Велико Търново през четирите сезона и да заснемат кадри от всички празници, които се случват в старата столица.

"Докато снимахме есента миналата година обаче, ни изненада такава зима, че сесията приключи със зимни кадри", сподели режисьорът Калоян Николов.

Туристическият информационен център "Царевград Търнов" и компанията "Блек Стампс Студио" са направили филма. Изпълнителен продуцент е Станислав Вълканов. Главен оператор е Павлин Гроздев, сценарист - Димитър Григоров, а музиката е на Давид Кокончев.

"Много харесвам Велико Търново. Това е не само най-красивият град в България, но и градът с най-богата история. Докато снимахме го видях още по-изумителен и колко много места могат да посетят тук туристите. Бях убеден, че ще се получи стойностна продукция", коментира Юлиян Вергов.

Той допълни, че благодарение на участието си във филма, е успял да види за първи път и аудио-визуалния спектакъла "Звук и светлина" и останал впечатлен от мащабите на шоуто. Сле официалната премиера във Велико Търново, филмът ще бъде излъчен и в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони