Кубрат Пулев: Искаме децата в залата, а не да се бият по улиците

Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев се радва, че ще има шанса да стартира собствена школа у нас. Боецът от тежка категория заяви, че Спортен център „Пулев“ ще даде път пред младите ни таланти да се измъкнат извън тежката действителност в страната.

Кобрата за пореден път си припомни колко труден е бил неговият път в бокса и как се е налагало заедно с брат му Тервел да тренират в мазе.

„Имаше години, в които сме тренирали без нищо насреща и без да знаем, че нещо се получи. Можеше и да спрем с бокса и това да бъде един труд, хвърлен на вятъра, едно изгубено време. Опитваме се сега да направим така, че да има повече таланти в спортните зали, а не да се бият по улиците. Същото се отнася и за деца с трудно семейно положение. Надявам се тук да намерят точното място“, каза Кубрат пред камерата на Нова тв.

Както е редно, откриването на залата ще се случи в компанията на много специални гости.

„Поканили сме също и великата наша българска спортистка Стефка Костадинова. Винаги я изтъквам, когато навън заспориме за държавите. Поканили сме я специално, поканили сме много български боксьори от старото поколение. Това са хора, които са донесли бокса от чужбина тук, ходили са да се учат, за да ни има днес и нас. Това са треньори, които заслужават уважение. Премиерът и спортният министър са поканени, има и много други хора, също такива, които нямат общо със спорта. Който иска, може да ни уважи.“

Колкото до бъдещите си планове на ринга, Пулев отново призова за повече търпение.

„Всичко хубаво става бавно и трудно, не е толкова лесно. Разбирам журналистите и хората – всички искат направо за световна титла да играя. Няма как обаче да се прескочи и да учим азбуката от Ю и Я. Аз неведнъж съм казвал, че не се притеснявам да изляза срещу когото и да било. Не съм от притеснителните, не ме е страх да рискувам“, добави Кобрата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт