Борисов: Нов министър ще има, след като и ГЕРБ, и реформаторите го одобрят

"Министрите винаги досега сме ги избирали заедно с реформаторите, слагали сме на масата кандидатурите и сме ги обсъждали заедно.

Нито те могат да назначат министър, нито аз мога да назнача. Министър на правосъдието, или когато се сменя който и да е министър, ще има след като двете основни партии одобрят заедно кандидатурата".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка със избора на нов министър на правосъдието, след откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог.

Премиерът обясни, че президентските избори са много далече. „Догодина по това време”, каза той. Бойко Борисов посочи, че не е адвокат на министър Москов.

„Като колега бих казал, че той ми е и приятел, защото е много симпатичен, много интелигентен човек и полага огромни усилия по 14 часа на ден работи за тази здравна реформа, където ГЕРБ не можахме 4 години да се справим с нея. 4 министри смених тогава и все късо и късо”, каза премиерът.

„Разбирам колко е деликатна ситуацията, разбирам колко му е трудно, но това поне доколкото ми казаха, тъй като не съм гледал телевизия от сутринта, че е избрал да си защити хората, да си защити реформата и ангажимента в мое лице не само колега и приятел може да има, но действително само да му кажа едно благодаря. На неговите плещи и на неговият гръб се падна да понесе най-тежкия удар от желанието на неговият лидер да прави друг тип политическа кариера”, коментира Борисов.

„Всеки има право на личен избор, разбирам го, може би на мястото на Радан Кънев, ако се поставим, той това си го приема за правилно може пък и да имаме успех времето ще покаже, кой е прав”, каза той.

Всеки ден искат да ме привързват към ДПС. Казах им вчера ние коалиция с ДПС нямаме, посочи още Борисов.

„От Пеевски абсолютно не съм зависим, това мога да го гарантирам във всяко едно отношение”, заяви Борисов. „От главния прокурор съм зависим от това, че борбата с престъпността, контрабандата и корупцията, като господар на досъдебното производство, ако той не е ангажиран като институция, не като лицето Сотир Цацаров, а като институцията прокуратура, ние не можем да имаме успех. За това те са ни много важни”, каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини