В Италия предлагат велосипеда за Нобелова награда за мир 2016

Италианското обществено радио Раи предлага велосипеда за Нобелова награда за мир 2016. Според кампанията, това е най-демократичното превозно средство на човечеството.

Вторият канал „Радио Раи 2” на общественото радио Раи направи чрез ежедневното си предаване „Катерпилър” амбициозно предложение - велосипедът да получи Нобелова награда за мир.

Мотивите за това са: най-демократично превозно средство, непричиняващо войни, не замърсява, води до намаляване на пътнотранспортните произшествия и не убива, скъсява разстоянията между хората, употребява се от бедни и богати, средство е за развитието на децата, има здравословно въздействие, не се нуждае от гориво, създава добро настроение.

Даже Алфред Нобел отишъл с колело до нотариуса със своето завещание, чрез което оставя парите си за награда на онези допринесли за доброто на човечеството.

В подкрепа на идеята под надслов BikeTheNobel, радиопредаването предлага подписка чрез интернет и участие в символична щафета на педали до Осло през февруари 2016-та година, където кандидатурата да се предаде на съответната комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл