33-ма митничари арестувани на "Капитан Андреево" за корупция

33-ма митничари са арестувани на "Капитан Андреево", съобщи Topnovini.bg. Тази сутрин започна акция на ГДБОП на граничния пункт. Границата с Турция е затворена.

Разработката срещу митничарите е от няколко месеца. През октомври по случая е било образувано досъдебно производство. Операцията е реализирана от БОП-Хасково, разследването е на Софийската градска прокуратура.

Само преди дни началникът на свиленградската митница Юлиян Мирков заяви за втори път пред журналисти, че не се очакват структурни и кадрови промени. Такива обаче се очакват след Нова година.

Промяната, която предстои е свързана с полицейската операция. Сред задържаните има митничари на ключови позиции. Според запознати за операцията от няколко месеца е знаел и директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Някои от действащите митничари са знаели за предстоящата операция и в продължение на близо седмица не са искали подкупи.

До момента са направени 100 претърсвания на лични и служебни автомобили, домове и служебни помещения в Харманли, Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец. Хора от службите информираха, че са засекли арестуваните митничари да вадят кашони с пари. Служителите на финансовото министерство викали свои роднини, които отнасяли кашона с пари и било трудно за проследяване.

Това е най-мащабната операция през последните години на граничния пункт.

Обвинението срещу арестуваните ще е за организирана престъпна група. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право