Облачно и до 12° утре

Атмосферното налягане ще се повишава и ще остане по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Сутринта на отделни места в низините ще се образува мъгла.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН пред "Фокус".

Утре ще бъде тихо, с максимални температури между 7° и 12°.

Над Черноморието сутринта ще е предимно слънчево, но през деня ще се появи разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 8°-10°. Температурата на морската вода е 9° - 12°. Вълнение на морето ще е около 2 бала.

Над планините времето ще бъде с разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 1°.

Във вторник ще е почти тихо и сутринта в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, на места ще се задържат през по-голямата част от деня и дневните температури ще остават по-ниски.

В сряда от северозапад, в Източна България от север-североизток ще прониква по-студен въздух. Ще преобладава облачно време, възможни са само изолирани съвсем слаби валежи. В четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето