“Юнайтед“ се хвърля на живот и смърт за Пеп

„Манчестър Юнайтед“ залага на „всичко или нищо“ за Пеп Гуардиола. След най-новата издънка - 1:2 от дебютанта „Борнемут“, вече се залага, че Луис ван Гаал може да не празнува Коледа като служител на „Олд Трафорд“. А „Борнемут“ се гордее с втори велик скалп след този на „Челси“ седмица по-рано.

Представителите на фамилия Глейзър вече са атакували Гуардиола с неприлична оферта, за да не подпише нов договор с „Байерн“. Испанецът бе канен дори от сър Алекс Фъргюсън за поста, когато славният шотландец се отказа. Но предпочете Мюнхен, където преди Коледа трябва да каже - остава или не. Изведнъж в играта за бъдещето на Гуардиола се оказа и съпругата му Кристина Сера. Тя не желаела да ходи в Северна Англия, а предпочитала Южна Германия...

Ако Гуардиола откаже, кой е вариантът? Гари Невил, сегашният треньор на „Валенсия“, сам се изхвърли от „надпреварата“. „Не се виждам на този пост“, каза бившият капитан с 602 мача за „червените дяволи“.

Ван Гаал не пада по гръб и не спира да твърди, че е на мястото си. „Имаме качествата да спечелим Висшата лига, но сме трудна позиция - каза холандецът, триумфирал с титли у дома, Германия и Испания. - „Борнемут“ ни вкара два гола от корнер - недопустимо, за треньор, играчи, отбор. Така загубихме и от „Волфсбург“ в Шампионската лига.“

Ако „Юнайтед“ реши да уволни Ван Гаал, отново като временен вариант може да се окаже Райън Гигс. Въпросът е дали уелската легенда и асистент на холандеца ще се съгласи отново да е със статут на „временен“.

„Арсенал“ се изкачи на първо място в класирането на Висшата лига след комфортно 2:0 на терена на последния „Астън Вила“. В 8-ата минута Оливие Жиру откри от дузпа, а след него вкара и уелският национал Аарон Рамзи. „Арсенал“ е с точка пред „Манчестър Сити“ и „Лестър“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят