Борисов на откриването на спортен център "Пулев": Това, което сте направили, остава в историята

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на спортен център "Пулев". Премиерът заяви, че е дошъл на откриването, за да благодари на Кубрат и Тервел Пулеви, които гордо веят българския флаг пред света, съобщи "Фокус".

Той заяви, че иска да им каже като на приятели, че това, което са направили, остава в историята. „Знаем, че хората, които упражняват бойни спортове, са най-миролюбивите хора, защото изкарват агресията и енергията си на боксовата круша в залата”, каза той.

Борисов заяви, че Кубрат и Тервел Пулева са добри хора и добри джентълмени и им пожела да са живи и здрави, все така славни.

„Действително голяма чест за нас е да ви поздравим за това, което правите”, заяви премиерът. Борисов припомни, че много скоро ще е готово метрото до бул. „Черни връх”, в близост до самата зала, така че тя ще бъде еднакво достъпна за децата от „Люлин”, „Младост” и „Обеля”.

Фандъкова: От масовия спорт се раждат големите шампиони

"От масовия спорт се раждат големите шампиони". Това каза столичният кмет Йорданка на официалното откриване на спортния център Пулев.

Фандъкова благодари от името на Столична община и от свое на Кубрат и Тервел Пулеви и на Борислав Бояджиев за това, което са направили.

По думите й, това е поредната спортна придобивка на София като Европейска столица на спорта през 2018 г. "Убедена съм, че в тази зала ще работят заедно с младите деца и ученици, за да може да се развива и масовият спорт, защото от него се раждат големите шампиони", заяви тя.

Кметът припомни, че Столична община отделя всяка година средства по програми за стимулиране на спорта за децата и учениците.

"Тази година предлагам за общинския бюджет още половин милион лева увеличение за специална програма за детско-юношески спорт", посочи тя. Фандъкова предложи на братя Пулеви да се възползват, за да привлекат деца, които да тренират. "Няма нищо по-хубаво от това, което видях на идване - билборд, на който не пише "Заповядайте в поредния клуб", а пише "Тренирайте с нас" и на снимката виждаме любимите ни шампиони Кубрат и Тервел Пулеви, така че всички условия ги има", каза още кметът на Столична община.

"Само след половин година до тук ще стига и метрото, направихме и пробива покрай болница "Токуда", така че са добре дошли всички, които искат да тренират и да развиват своите способности", добави Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини