На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

БДЖ пуска два нови международни влака

Освен спирането на “Чайка експрес” и свеждането му само до един влак седмично, за което “Труд” вече писа, влязлото в сила от вчера ново разписание на БДЖ предвижда два нови международни, два бързи влака и допълнителен трети за деня теснолинеен влак между Септември и Добринище.

БДЖ вече продава билети за двата нови международни влака. Единият от тях е от София до Москва през Будапеща, като билетът в едната посока до руската столица ще струва 454 лв. През лятото – между юни и септември, в състава на тези влакове ще има вагони между Минск и Варна, а московските вагони ще се движат и до Варна и Бургас и обратно.

Другият международен влак е “Бонония експрес” за Будапеща, който ще пътува от София през Видин, оттам през новия Дунав мост и през Румъния. Той ще минава през нощта през българска територия.

Новите влакове на територията на страната са между София и Русе и София и Варна през лятото. Влакът за Русе ще потегля в 15,30 часа от столицата, а от Русе – в 6,10 часа. Влакът за Варна ще се движи само между 28 април и 23 септември и само в петък.

По теснолинейката Септември – Добринище се пуска нов трети за деня влак, който ще потегля от Септември в 15,30 часа. Възстановява се и директната връзка между Пловдив и Димитровград, а заради приключилите ремонти вече няма да се налага пътниците да се прекачват на Първомай. Три от бързите влакове между София и Пловдив вече ще се движат по удължен маршрут до Димитровград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.