Росен Бъчваров, говорител на НАП: В хакнатата база данни няма електронни подписи

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Владислав Горанов и Младен Маринов ще отговарят в парламента за хакерската атака срещу НАП

БСП се брои по списък

Всички организации на БСП по места трябва да изпратят списъци с членовете на партията до централата на червените в София на “Позитано” 20. Крайният срок на преброяването на актива в цялата страна е 31 януари догодина. В процеса трябва да бъдат отчетени и възрастта, и семейното положение, и образователният ценз на социалистите с партийни книжки.

След като списъците пристигнат в централата, контролно ще се прозвъняват отделни хора, за да се види дали те наистина членуват в БСП, научи “Труд”. Целта е проверка за т.нар. мъртви души, които понякога се надписвали, за да може конкретна организация “да се хвали” с по-голяма представителност. Друг мотив бил да се завиши броят на делегатите от дадена област, когато предстои свикване на конгрес.

Поводът за преброяването на хората в БСП е предстоящият конгрес за избор на нов лидер, за който трябва да бъдат излъчени делегати. Очакванията са на всеки 200 партийци да бъде избран по един представител, който да гласува за председател и ново ръководство на соцпартията. Засега настоящият лидер Михаил Миков е фаворит за нов мандат на поста, но в битката за поста се очаква да се включат доста кандидати. Спрягат се имената на Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Георги Гергов и др. Изборът ще е през април.

Към момента по списък в столетницата се водят около 130 000 членове, но очакванията са след преброяването реалният брой на партийците да се окаже по-малък, твърдят социалисти.

В най-голямата организация на партията – софийската, към януари м.г. членуват 11 615 души.

Няма лидер в Бургас въпреки 20-те номинации

При 20 номинирани за общински председател на БСП социалистите в Бургас не си избраха лидер. На извънредна конференция делегатите се впуснаха в дълги спорове и точката избор на нов общински шеф отпадна. Досегашният водач Евгени Мосинов хвърли оставка, след като остана трети на кметския вот. Като най-вероятни наследници се спрягат д-р Красимира Калакашева и областният лидер Николай Тишев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.