Борисов, Кралев и Фандъкова откриха спортен център „Пулев“

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова бяха специални гости на официалното откриване на спортен център „Пулев“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Братята боксьори Кубрат и Тервел Пулеви, заедно с треньора Борислав Бояджиев отвориха вратите на съоръжението, в което се помещава боксовата им академия, както и зали за групови занимания по йога, канго джъмп, пилатес, латино, балет, модерни и народни танци. То е с обща площ от почти 1000 квадратни метра, а залата за бокс разполага с ринг на световно ниво и пълно професионално оборудване.

Пред десетките звезди на българския спорт и изкуството Кубрат Пулев благодари на премиера Борисов, на министър Кралев и на кмета Фандъкова за уважението и съпричастността, което демонстрират с присъствието си на откриването и изрази надеждата, че някой ден от тази зала ще излезе един по-голям спортист и боксьор от него.
„Аз, а надявам се и кметът, и министърът, дойдохме да благодарим на тези момчета, които така гордо веят българския флаг по света. Искам като на приятели да им кажа и на тях, и на техните треньори, че това, което правят и са направили има трайна диря в историята.

Вярвам, че с техните имена ще привлекат много момичета и момчета, които ще тренират тук, за да заздравят физиката им. Защото всеки, който упражнява бойни спортове знае, че това са най-миролюбивите хора. Те изкарват енергията и агресията си в залата. Това са добри хора, джентълмени. Затова Ви желая да сте живи и здрави, все така славни, все така работливи. Голяма чест за нас е да Ви поздравим за това, което правите. Много скоро метрото ще дойде до Вашата зала, така че и от Обеля, и от Люлин, и от Младост за всички деца ще бъде еднакво близо“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Министър Кралев пожела на двамата братя да множат славата и успехите на България.

„Благодарение на любовта на премиера към спорта има достатъчно зали, в които да посрещаме форуми от най-висок ранг, но нямаме зали за подготовка на бъдещите шампиони. Огромен респект към Кубрат и Тервел Пулеви, които направиха тази зала като бъдеща ковачница на шампиони. Те показаха един нов път за развитие на българския спорт. А именно - българските легенди, българските успели спортисти да се ориентират към създаване на такива академии, към такива школи, чрез които да предадат техните умения на младите ни надежди. Благодаря ви! Огромен респект към това, което правите. Искам да пожелая на Кубрат световна титла през тази година, а на Тервел медал от Олимпиадата“, заяви в приветствието си министър Кралев.

Йорданка Фандъкова също поздрави братята Пулеви и техния треньор и изрази надежда, че в спортния център ще се работи с повече деца и ученици, за да може да се развива масовият спорт, от който се раждат бъдещите шампиони.

Главният треньор и мотор на проекта „Пулев“ Борислав Бояджиев благодари на всички, които с труда и с подкрепата си са направили възможно спортният център да стане факт и обяви, че в боксовата академия на двамата братя ще работят 10 специалисти.

Водосвет за здраве отслужи отец Андон от Благоевград, който е треньор по бокс и работи предимно с деца в риск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт