Търговският директор на фирмата на Кристиян Бойков е задържан за 24 часа

Крадци отмъкнаха охранителна камера в София

Тръмп обсъжда възможни санкции срещу Турция заради С-400

Борис Джонсън встъпва официално в длъжност премиер на Великобритания

Транспортна стачка блокира Италия днес

Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в изборните процеси в САЩ, санкциите са недостатъчни

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области в страната

Бившият собственик на „Кремиковци“ и ЦСКА Прамод Митал е задържан в Босна за престъпна дейност

Комисията по отбрана в НС разглежда президентското вето върху сделката за F-16

Световни лидери поздравиха Борис Джонсън

Парламентът обсъжда ветото на президента върху промените в Изборния кодекс

Малък самолет се разби в Мексико, загинаха четирима души

Иран няма да допусне нарушаване на корабоплаването в Ормузкия пролив

Земетресение от 2,7 по Рихтер разлюля Своге

Димитър Макриев: Първите 30 минути в Кипър ще са критични

По 40 лева увеличение на заплатите в областната болница в Сливен

Заплатите на всички медицински лица в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен ще бъдат увеличени с 40 лева, за да се запази разликата между заплатите на лекари, сестри и санитари, съобразно увеличението на минималната работна заплата от 1 януари 2016 г.

Изп. директор д-р Васислав Петров изрази притеснение, че повишаването на заплатите се случва, а няма увеличение на клиничните пътеки и новият рамков договор ще влезе в сила евентуално от 1 април 2016 г. – съобщиха от пресцентъра на най-голямото лечебно заведение в региона. Мажоритарен собственик на областната болница е държавата, съсобственици са и четирите общини в Сливенска област.

Болницата е изразходила на сто процента всички лимити, които касата е отпуснала, и има неизплатени около 70 000 лева надлимитна дейност. Д-р Петров прогнозира, че лечебното заведение ще приключи тази година на печалба, макар и малка.

„Успяхме да разплатим 400 000 лв. стари задължения, които миналата година бяха около 2 милиона и 200 хиляди, а сега са 1 милион и 800 хиляди лева”. Д-р Петров се надява да продължи доброто взаимодействие с фирмите, на които болницата е длъжник. „Те виждат, че се стараем и успяваме, колкото можем, да платим и да погасяваме задълженията си”.

През тази година в болницата работа са започнали 10 лекари-специализанти и надеждите на ръководството са, че те ще останат в Сливен. Най-търсени от младите лекари са специалностите кардиология, гастроентерология, наблюдава се интерес и към педиатрията.

Д-р Петров информира още, че болницата е подала до общината документи за разрешение за строеж по проекта за разширяване на спешното отделение. В момента, в който Министерството на здравеопазването сключи договор по европейската програма, сливенската болница ще има готовност да започне работа навреме. Проектът за спешното отделение е за 1 милион и 100 хиляди лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.