Първан Симеонов: Реформаторският блок няма да оцелее в настоящия вид

Реформаторският блок няма да оцелее в настоящия вид. Това прогнозира пред „Фокус“ Първан Симеонов, директор на „Галъп интернешънъл“.

„ ДСБ се опитаха – и г-н Кънев, и г-н Москов, да вземат решения от типа „И вълкът сит и агнето цяло“. Най-голямата угроза за тях беше да се разцепят по средата. Това щеше да е внезапна и незаслужена смърт за ДСБ. Все пак се опитаха да оставят няколко вратички отворени, защото не се знае какво следва. И трето решиха да не се лишават от никого – нито от г-н Кънев, защото това щеше да е смехотворна политическа ситуация, да бъде бламиран председателят, нито от г-н Москов, който е един от символните, един от най-харесваните министри в това управление. С две думи – ДСБ се опита да запази всичко при минимални щети. Не знам доколко ще успеят“, коментира политологът.

Първан Симеонов допълни, че Реформаторският блок няма да издигне обща кандидатура за правосъден министър, заедно с ГЕРБ. Възможно е да има предсрочни избори в страната заедно с президентските избори и това не е изненадващо, каза още Първан Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини