На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Посланикът на Франция изнася лекция пред студенти във ВТУ

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан в сряда ще изнесе лекция пред студенти от ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ на тема „Променената политическа реалност в Европа и влиянието й върху младежката мобилност“.

По време на работна среща дипломатът и ректорът на учебното заведение проф. Христо Бонджолов ще обсъдят сътрудничеството между ВТУ и университети във Франция, както и бъдещи съвместни инициативи.

„В момента във великотърновския ВУЗ се обучават с френски език 75 души в специалностите Романистика, Приложна лингвистика с френски и втори чужд език, Приложна лингвистика с френски като втори чужд език, Български и френски език, История и френски език и Френска филология – бакалавърски програми и в магистърските програми Транаслатология с френски език, Транслатология с френски и втори чужд език“, уточниха от висшето училище в старата столица.

Четирима студенти от френски университети се обучават във ВТУ по програма Еразъм+ в Английска филология и Изобразително изкуство, a 9 студенти от великотърновския ВУЗ се образоват във френски университети. Сключени са 14 договора по програма Еразъм + с университети във Франция.

Френският посланик ще присъства на церемония по връчване на почетното звание „Рицар на Академичните палми“ на доц. д-р Иванка Попова, дългогодишен преподавател в катедра „Романистика“. Тя е удостоена със званието с декрет на Премиер-министъра на Франция от 4 юли 2013 г., по предложение на Министъра на образованието на Франция за нейните педагогически и научни заслуги, както и за ангажираността й в преподаването на френския език и култура.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.