2 милиона винетки влизат в дистрибуторската мрежа от утре

2 млн. винетки влизат в дистрибуторската мрежа от утре. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, по време пресконференция, по време на която бяха представени новите винетни стикери за 2016 г., предаде Агенция „Фокус“.

„Към настоящия момент има нарастване на приходите спрямо предходната година от винетни такси. Тази година успоредно заедно с новите винетки, които влизат на продажба от 15 декември. До края на годината очакваме голямо търсене на месечни и седмични винетки от тази година. Ще има винетни стикери в нашата мрежа, тъй като новите винетки не важат през 2015 г. ще има и винетни стикери от 2015 г.“, обясни Лазар Лазаров.

По думите му новата винетка като дизайн е доста ярка. Тази година са използвани архитектурни и исторически паметници. „През тази година нямаме сигнал за засечена фалшива винетка. Или сме ги направили изключително трудни за копиране, или интересът към тази дейност е спаднал. Надявам се през следващата година да няма фалшифициране на винетни стикери, тъй като и санкциите са доста сериозни“, каза още той. Инж. Лазаров обясни, че има различни елементи на защита. „Те са най-вече по отношение на серийните номера. Единият е пореден номер, а другият, който е на отрязъка е случайно генериран код и това се пази в база данни и всяка винетка отговаря на този код и много лесно се проверява в базата данни. По отношение на разпространението на винетките много ясно е определено в кой регион кои номера на винетни стикери се разпродават“, посочи инж. Лазаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини