Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Осъдиха братя за далавери с пари от фонд „Земеделие“ във Велико Търново

Двама братя се сдобиха с присъди по обвинение на Окръжната прокуратура в Русе за неправомерно получаване на средства от Държавен фонд „Земеделие“. Те са наказани за използване на неверни сведения и документно престъпление при кандидатстване за финансиране по програма за развитие на селските райони.Това съобщиха в понеделник от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Окръжният съд в Русе е постановил за Златко И. е осъден на две години условно с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв. За същото деяние Йордан. И. е получил една година и шест месеца условно с изпитателен срок от 3 г. и парична санкция в размер на 1500 лева. Двамата братя са осъдени да заплатят в полза на държавата и общо 48 892 лева като обезщетение за причинени имуществени вреди.

Златко и Йордан И. са признати за виновни за това, че през периода от 15 декември 2008 г. до 19 януари 2010 г. пред Областна разплащателна агенция към ДФ „Земеделие“ в Русе са подали неверни сведения. В заявления по „Закона за подпомагане на земеделските производители“ и по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. и в бизнес – план, двамата представили фалшиви данни, че отглеждат в собствените си животновъдни обекти в село Кошов. Те декларирали, че имат 125 свине и че нямат изискуеми публични задължения към държавата. Така се сдобили с 48 892 лева от еврофондове. На 12 ноември 2012 г пък декларирали, че отглеждат в собствена ферма 238 свине за угояване, че земеделските стопанства отговарят на всички изисквания.

Златко И. е признат за виновен и за това, че съзнателно е ползвал фалшиво Удостоверение за наличието или липсата на задължения към Териториалната дирекция на НАП в Русе.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.