Румен Петков: Радане, кандидатирай се за президент - ще разбереш колко струваш

Съвет към посланиците у нас да не допускат да бъдат използвани като инструмент на една група несъстояли се български граждани отправи от Варна зам.-председателят на АБВ Румен Петков. "Лично бих посъветвал френския посланик Ксавие дьо Кабан да не бъде говорител на безбъдници", заяви той.

"Радане, кандидатирай се президент!", апелира още Петков и уточни, че така сам лидерът на ДСБ ще разбере колко струва.

Според Петков българските граждани трябва да научат най-после от медиите за съвещанието при председателя на НС Цецка Цачева, на което Радан Кънев призовал за безредие и хаос. "Крайно време е да се освободим от робството на Конституционния съд", цитира Петков думите на Кънев тогава. "Тоест, той иска да забраним полетите на самолетите на НАТО над България, иска грубо да нарушим Конституцията и това трябва да знаят гражданите", посочи Петков.

Според него Реформаторският блок или една част от него целенасочено се е стремила да блокираа възможностите за съдебна реформа и част от предложените от РБ решения са противоконституционни. "Говорим за хора с деформирано мислене, те не искат изслушване на главния прокурор, който и да е той, защото едно е да изслушваш главния прокурор, друго е да командваш главния прокурор. Иван Костов се опита да направи това два пъти. Резултатът е известен, това е сега третият му опит. Ами да излязат и да кажат - искаме да яхнем главния прокурор", каза още зам.-лидерът на АБВ. Той бе категоричен, че идеята за предсрочни избори е вредна за държавата в ситуацията на бежански натиск и напрежение в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини