13-годишната Елия с два златни медала на фестивал в Рига

Талантливата 13-годишна пловдивска певица Елия Тодорова се завърна с 2 златни и 1 бронзов медала от Латвия, където представи България на международния фестивал "Рига Симфони" и успя да спечели отличията в конкуренцията на изпълнители от 35 държави от цял свят на възраст от 5 до 25 години.

Елия Тодорова получи покана да участва на фестивала в Рига, след като спечели първото място на конкурса "Кръстопът на музите" в София, организиран от арт компания "Нови звезди".

На сцената в столицата на Латвия Елия участва в три различни вокални конкурса - за оригинална песен с "Рапсодия" на Румен Бояджиев, за фолклор с "Вода" на Елица и Стунджи и за световен хит с "Highway to hell" на AC/DC. "Освен с двата златни медала и с бронза сме изключително горди и от факта, че с изпълнението си на "Вода" Елия получи максимилни оценки 10 от всички съдии с изключение на един, който й даде 9,5 по 10-балната система. С песента на Елица и Стунджи Елия вдигна на крака публиката по време на големия Гала концерт в прекрасната зала "Северно сияние" в Рига, който бе излъчен директно по Латвийската телевизия", разказва вокалната педагожка от "Арт Войс Център" Руми Иванова, която придружаваше Елия Тодорова на престижния фестивал "Рига Симфони".

По време на посещението си в столицата на Латвия Елия и Руми са се срещнали и с кмета на Рига и са раздали рекламни материали на Европейската столица на културата през 2019 г., предоставени им от общинска фондация "Пловдив 2019".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица