12 години затвор за убиец, не преглътнал забележка за жена си

На 12 години затвор бе осъден помориецът Стоян Кусев за извършено убийство. Той бе признат за виновен в това, че на 13.08.2015- та година, около 21.30 часа в Поморие, пробол смъртоносно с нож в корема 49-годишния Лъчезар Аврамов. Прокурор Красимира Кателиева поиска 18 години лишаване от свобода за Кусев.

В деня на убийството той пил алкохол от сутринта. Към 21.00 часа влязъл в кварталното заведение, известно като „Бакалката”, тъй като се намира пред бакалията на поморийка. Там компания от четирима мъже се черпели. Кусев попитал къде е жена му, а Лъчезар му отвърнал да я търси другаде.

По- късно Кусев го причакал и го убил, засегнат от забележката за благоверната си.

Убитият Лъчезар бил душата на квартала, известен с това че добродушно все се майтапел, разказаха след случилото се хора от квартала в Поморие.

Делото срещу обвиняемия протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият изцяло призна фактите, посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт и даде съгласие да не се събират доказателства за тях. Съдът намали първоначално определеното му наказание от 18 години с 1/3 и постанови той да търпи 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право