Велико Търново ще си сътрудничи с древната столица на Виетнам Хюе

Велико Търново сключва споразумение за сътрудничество с древната столица на Виетнам- Хюе. Партньорството бе договорено при визита на делегация от далечната държава в понеделник в болярския град.

Гостите от Виетнам бяха приети от зам.кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова. Чуждестранната делегация бе водена от зам.председателя на Асоциацията на виетнамските дружества за приятелство с България Ву Хунг. Сред гостите във Велико Търново бе ректорът на частния строителен университет Нгуен Ван Хунг и директорката на изградена с български средства детска градина в Ханой.

Велико Търново и град Хюе имат богато културно-историческо и архитектурно наследство, утвърдили са се като университетски и образователни средища и като центрове на туризма. Предстоят работни контакти между администрациите. Ще бъдат избрани две детски градини от Велико Търново и Хюе, които ще обменят преподавателски опит, методика на обучение и дори здравословно меню при храненето на децата.
Обмисля се създаване на двустранни контакти между бизнеса, образованието, културата, изкуствата, туристическия бранш.

Старата столица на Виетнам Хюе е един от големите туристически центрове. Годишно градът се посещава от над 3 милиона туристи, от които 1 милион са чужденци. Древната виетнамска столица е атрактивна за гости от европейски държави. В Ханой функционира детска градина, изградена с български средства. В нея се обучават 600 деца, а група от 35 от тях усвояват българската култура, история, бит, език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони