Борисов: Ще подготвим кандидатурите за правосъден министър във вторник (Видео)

Вече трети ден отговарям на един и същи въпрос за министрите, които в това правителство се назначават, след като с колегите от Реформаторския блок поставим кандидатурите си без квоти и намерим най-добрия за дадения пост. Затова ще изчакам вторник, когато блокът трябва да заяви своята позиция и веднага след това ще седнем да подготвим кандидатурите. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов на откриването на реновиранато отделението по реанимация към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов.

Борисов призова за повече разум и толерантност. "Надявам се, че това, което се направи по отношение на съдебната реформа, ще бъде продължено...При една дестабилизация нищо няма да се постигне, затова всеки, който работи в тази насока, е против реформата в сектора. Убеден съм, че ще намерим действително консенсусна личност, която да продължи започнатото. Много бе направено и още много може да постигнем", категоричен бе премиерът.

Борисов призна, че е щастлив относно откритото реновирано отделение към клиниката. "Щастлив съм, че днес със здравния министър Петър Москов го открихме, защото тук идват пострадалите от най-тежките катастрофи, падания и инциденти. Всичко бе направено според исканията на докторите и работещите тук, които споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа. Мястото е оборудвано с най-съвременна апаратура", написа Борисов в социалната мрежа Фейсбук.

"През последната година в сферата на здравеопазването сме работили по осъществяването именно на такива проекти. Чух за вота на недоверие, който от БСП готвят, и съм убеден, че няма да мине, защото се направиха доста неща за този сектор, сред които и намалянето на дефицита на НЗОК от 400 млн. лева през миналата година до под 10 млн. лева през настоящата. Сиреч това са 390 млн. лева, които по някакъв начин са били харчени. Затова правителството ще продължава да работи и да осъществява реформата в системата на здравеопазването", обясни премиерът.

В ремонта на реновираното Отделение са вложени 2 млн. лева, като 1,5 млн. лева са отпуснати от Министерството на здравеопазването, а останалите 500 000 лева са дадени от болницата. Средствата за апаратура са 1,3 млн. лева. На площ от почти 500 кв.м. са разположени 3 зали, в които са разпределени 14 поста, което означава, че лекарите могат да се борят едновременно за живота на 14 тежкоболни. Досега леглата бяха 10, стана ясно от поста на Борисов във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика