Да останеш жив под 3 тона чакъл - вижте как двама затрупани работници оцеляха (снимки)

Двама работници по чудо оцеляха без сериозни наранявания, след като върху тях се свлякоха три кубика баластра и чакъл, докато укрепвали ВиК съоръжение в Стара Загора.

Инцидентът е станала в 14 часа в понеделник на "ул. Капитан Петко Войвода", в района на Руския пазар, където се извършвали ремонтни дейности по подмяна на колекторни ВиК тръби от голям общински проект.

44-годишния Атанас С. и 34-годишния Енчо С. били в четириметровия изкоп по дължина на улицата и подготвяли отстраняването на укрепителната система за оформянето на шахта. Изведнъж върху тях се свлякла около 3 кубика натрупана земна маса, чакъл и бластра.

За щастие не били затрупани изцяло и колеги веднага им се притекли на помощ. Веднага реагирал и екип на пожарната.

"С помощта на други работници успяхме да изровим двамата мъже. Единият бе затрупан до кръста, другият малко повече", разказаха участници в спасителната акция.

Двамата мъже веднага били откарани в Спешния център, където се установило, че нямат счупвания. Единият само бил с навехнат крак, имали и ожулвания, но щели да се възстановят, информираха медиците.

Пострадалите са били в шок и ще останат ден-два за наблюдение в Университетска болница в Стара Загора, след които ще бъдат пуснати за домашно лечение.

При инцидента те са носили каски, били са инструктирани за опасностите, информираха проверяващи злополуката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони