Пет звезди за новия Infiniti Q30 в оценката на Euro Ncap

• Новият Infiniti Q30 получи максималния брой от пет звезди на оценката за безопасност

• Максимални резултати във всички четири области на тестване

Първият по рода си премиум компакт кросоувър Infiniti Q30 получи максималната оценка от пет звезди от независимата организация за безопасност на автомобилите Euro NCAP.

Системата за оценка на Euro NCAP отчита различни аспекти от безопасността на превозното средство, като например защита на пътниците, защита на децата, защита на пешеходците и подпомагане на безопасността, което означава достъпност и ефективност на системите за безопасност и помощните средства на шофьора. Освен че постигна максималните пет звезди, Infiniti Q30 също така получи най-високи оценки във всяка от тези четири тестови категории.

Президентът на Infiniti Motor Company Роланд Кругер коментира: „Q30 предлага цялостен технологичен пакет, който подобрява управлението на автомобила, като същевременно осигурява максимална безопасност за всички пътници. Оценката от пет звезди от Euro NCAP е доказателство за сериозния подход на Infiniti към безопасността“.

Защитата на пътниците бе оценена високо в строгата тестова програма, като получи 84 процента за безопасност на възрастни. Освен с въздушна възглавница за коленете на водача Q30 разполага с въздушни възглавници за гръдния кош и хълбоците на шофьора и пътниците, както и странични въздушни щори за предните и задните места.

Проектирана и произведена да предлага най-добрите възможни нива на защита за деца, автоматизираната система в предната пътническа седалка изключва въздушната възглавница за пътника отпред, когато бъде поставено обърнато назад детско столче.

Q30 бе оценен с 91 процента за защита на пешеходци – оценка, която се определя от тестове на най-важните конструкции на автомобила в предната му част, като например капака на двигателя и челното стъкло, външния ръб на предния капак и бронята. Q30 е оборудван със сензор, който засича контакта на краката на пешеходеца с бронята и предизвиква повдигане на капака за осигуряване на повече пространство между повърхността на капака и твърдите части на двигателя за защита на пешеходците.

Оценката от 81 процента в категорията Подпомагане на безопасността се дължи на последните технологии за безопасност, пригодени за Q30 като част от високо ценената система Safety Shield на Infiniti. Тя включва предупреждение за преден сблъсък, предупреждение за напускане на пътната лента и сигнал за превишаване на скоростта.

Преди Q30, Infiniti получи оценка от пет звезди от Euro NCAP за Q50 Sports Sedan. Когато бе пуснат в Европа през 2013 г., автомобилът получи висока оценка и от Thatcham, изследователския център за автомобилно застраховане в Обединеното кралство, за това, че притежава една от най-усъвършенстваните стандартно оборудвани системи за избягване на сблъсък, които центърът някога е тествал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили