Хванаха каналджия на магистрала "Тракия" - натъпкал 37 мигранти в бус

Поредна група незаконни мигранти залови полицията на магистрала "Тракия". Те били спрени за проверка в района на Стара Загора в понеделник около обяд. Общо 37 мъже и жени, сред които и непълнолетни и невръстни деца, представящи се за кюрди, били натъпкани в бус "Рено Мастер" със софийска регистрация, управляван от 42-годишния Ангел Р. от Панагюрище.

След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила спрял в аварийната лента на аутобана, а при проверката в товарния отсек на буса били открити натъпканите един в друг чужденци. Те влезли в България без документи за самоличност.

Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа. Задържаният каналджия се оказал с предишни криминални прояви. Той ще бъде привлечен като обвиняем за противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават или преминават в страната, както и за трафик на ненавършили 16-годишна възраст деца, информираха от Районна прокуратура в Стара Загора. Заради нарушението го грози наказание от 1 до 6 г. лишаване от свобода и глоба от 5 хил. до 20 хил. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини