Масов бой с ножове и камъни във Варна - петима ранени младежи в болница (снимки)

Петима младежи, двама от които още не са навършили пълнолетие, са настанени във варненската МБАЛ "Св. Анна" след зверско меле.

Свадата избухнала в неделя около 19,50 ч на ул. "Коста Тюлев" в района на Колхозния пазар, съобщиха от полицията. Четири ромчета си играели на улицата, когато преминаващи батковци започнали да ги закачат и да ги обиждат. Децата отърчали у дома, а събралите се край трапезата техни роднини излезли на улицата да потърсят сметка на грубияните.

"Бяха 7-8 момчета, извадиха ножове и стана страшно. Раниха братовчед ми в стомаха, мен ме резнаха в крака, удряха ме много. Познавам ги, засичали сме се в денонощния магазин, но конфликти не сме имали. Само да оздравея и ще ги оправя", закани се 17-годишният Янислав, който излязъл да защити братчетата си. Тийнейджърът е настанен в неврохирургията на "Св. Анна" с комоцио и отоци по лицето.

Със същата диагноза в стая в другия край на клиниката под полицейска охрана лежи 18-годишният ученик от Спортното училище Иван от вражеския лагер. "Нищо не помня", лаконичен бе той.

По-тежко е състоянието на 16-годишния му приятел Живко. Гимназистът е с хеморагична мозъчна контузия. "Битките между деца са страшни, налитат си един на друг за убиване. За щастие няма опасност за живота на Живко", обясни шефът на клиниката по неврохирургия проф. Светослав Калевски.

Другите двама ранени - на 18 и 24 г., са получили прободни рани. Единият лежи в гръдната хирургия, а другият след спешна операция бе настанен в реанимацията с тежка коремна травма, засегнала панкреаса. Заради риска за живота му образуваното досъдебно производство бе прехвърлено под надзора на окръжната прокуратура. Оттам вчера отказаха коментар по случая с мотива, че текат разпити на множеството свидетели и участници в масовия бой.

"Голяма страхотия беше. Насред улицата се биха поне 20 души - мъже, жени, деца. Налагаха се кой с каквото свари. Такова чудо тука досега в квартала не е имало, дано не се повтаря", коментираха потресени обитатели на ул. "Коста Тюлев".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини