Нека бъде LED светлина! … Всичко, което трябва да знаем за иновативната LED технология

LED осветлението е сравнително нова технология, но за кратко време навлезе в ежедневието ни и стана неразделна част от него. Въпреки това все още не знаем докрай всичко за този тип осветление. На помощ идват консултантите от магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall, които разказват какво всъщност представлява LED осветлението и какви са неговите предимства.

Технологията е изцяло базирана на работата на светодиода. Той представлява полупроводник, който свети, когато през него преминава ток. Крушките с тази технология са икономични и ефективни. За сравнение при обикновената крушка едва между 5% и 20% от необходимия за захранването на уреда ток се превръща в светлина. При LED крушките ефективността стига до 80%. Намалената консумация на електричество се отразява и на сметките ви за ток, особено ако целият дом е оборудван с LED крушки.

Друго икономично предимство е фактът, че LED осветлението има дълъг живот и висока устойчивост. Причината се крие именно в принципите на работа на светодиодите, които не се нагряват както обикновените крушки и експлоатационният им капацитет е в пъти по-голям - от 15 000 до 50 000 часа. Поради ниското си топлоотдаване са подходящи за помещения, където трябва да се поддържа ниска температура - хладилни помещения, хладилни витрини, фризери и др. Светодиодните продукти са и изключително здрави. Компонентите са изработени с голяма прецизност и здравина, а размерите са компактни. Това ги прави подходящи за всякакъв вид експлоатация – от банята до двора, независимо от условията на средата.

Другият незаменим положителен аспект на LED осветлението е свързан с екологичния му профил. LED крушките не съдържат вредни вещества, не застрашават природата и са най-чистият светлинен източник на пазара. LED лампите, лентите или пък прожекторите се произвеждат без употребата на токсични химикали, за разлика от флуоросцентните лампи, които съдържат живак. В допълнение те са и 100% рециклируем продукт. Използвайки LED крушки навсякъде в жилището си може да намалите въглеродния си отпечатък върху природата с 1/3, в допълнение на спестените средства за крушки (1 LED крушка се равнява на 25 конвенционални) са и факторите намалени разходи за ток и безопасността при употреба.

По отношение на тяхната пряка функционалност, LED крушките също са незаменими. Те са напълно безопасни при допир, тъй като не генерират топлина и са особено подходящи за детски стаи. Светват веднага и не премигват по време на работа. Угасват постепенно, като намаляват своята мощност за разлика от стандартните крушки, които изгасват внезапно. Друга тяхна особеност е и че не привличат насекоми, тъй като не излъчват ултравиолетова светлина.

В магазините на Mr. Bricolage ще откриете не само разнообразни по форма и вид LED крушки и осветителни тела, но и богата гама на цветове на светлината – от червено и виолетово до различни нюанси на бялото и жълтото. Специалните предложения за LED панели, подходящи както за дома, така и за офиса също са разнообразни. Светодиодните пана са много удобни за вграждане в повърхността на стени и тавани и имат мека светлина, която не дразни зрението.

Консултант-продавачите на френската верига ви очакват, за да ви предложат разнообразни предложения за LED осветление, с което да подобрите не само комфорта, но разходите си и най-вече състоянието на околната среда!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини