Цветанов в Стражица: ГЕРБ ще работи така, че хората да продължат да усещат, че сме с тях

Не бива да превръщаме загубата на изборите за кмет на Стражица в трагедия. Това трябва да ни окуражи да покажем потенциала на ГЕРБ с още по-голяма сила. Изборните резултати тук показаха, че не бива да подценяваме контролирания вот. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на партията в Стражица. Заедно с него бяха народните представители Клавдия Ганчева и Евгени Стоев, както и областният координатор и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

Анализът на изборните резултати в общината сочат като основна причина за загубата на кметското място обединението на всички партии срещу ГЕРБ и контролирания вот, стана ясно по време на срещата. Бе отчетено, че към днешна дата в Стражица ГЕРБ има шестима общински съветници, което е с двама повече в сравнение с предходните четири години, увеличен е и броят на кметовете в населени места, а гласовете, които ГЕРБ е получила на местните избори през октомври, са с близо 500 повече, в сравнение с изборите през 2011 година.

Пред присъстващите Цветан Цветанов изрази съжаление, че Детелина Борисова няма да продължи това, което е започнала в предния мандат, и че общината няма да получи това, което тя, с потенциала си, може да даде. Той обаче увери хората, че Детелина Борисова се ползва с доверието на ГЕРБ. По думите му, представителите на ГЕРБ ще работят така, че хората в Стражица да продължат да усещат, че партията е с тях.

Цветанов призова общинските съветници да са активни, защото те ще бъдат коректив на администрацията и ще дават онази прозрачност, която е задължителна за местната власт. „Те трябва да са тези, които ще спират разрухата, застрашаваща Общината“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони