Да украсим дома си за Коледа

Още в първите дни на месец декември забелязваме как започват да се променят витрините и щандовете на магазините. Навсякъде около нас всички започват постепенно да се подготвят за едни от най-любимите ни празници – Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Украсата на дома създава голяма част от празничното настроение. Как да я направим по-различна ни съветват консултантите от магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall, които разказват кои са преобладаващите цветове и как да постигнем не просто празничен, а магичен ефект.

Цветовете за Коледа
За класическа Коледа предпочитаните цветове са червено, златно и зелено. За сезон 2015-2016 изключително актуален е и така нареченият скандинавски стил, който асоциираме с красивата зимна приказка. Този вариант е по-семпъл и изчистен, а в същото време създава уют и празнично настроение. Използваните цветове са съвсем малко – зеленото идва от естествените клонки, които красят дома. Декорациите са предимно червено и бяло и сребристи нюанси. Има много естествени природни елементи – шишарки, канелени пръчици, елхови клонки, имел, канап, сноп от дървени клони. В Mr. Bricolage има много предложения за истинска Арктическа Коледа – бели и сребристи гирлянди, топки, украшения, елени и други. Ако сте почитател на класическата червена Коледа – там може да откриете всичко необходимо за весело празнично настроение.

Централната декорация
Гирляндите са чудесно и лесно решение за празничния интериор заради своята лъскавост и красота. Обаче освен с класическите гирлянди и топки, може да обогатите Коледната украса, като разкажете сцена от зимна приказка с различни фигурки – елени, ангели, шейни, дядо и баба Коледа. Заскрежените зимни цветя и коледни звезди ще внесат още по-голямо зимно празнично усещане. Коледният венец на входната врата създава уют и атмосфера на предстоящите празници. Може да поставите на различни места у дома вази или плетени кошнички, аранжирани по собствен вкус с букети от бели и червени цветя, като за повече ефирност може да използвате и дребни стъклени украшения. Добре аранжираните свещници с красиви коледни свещи също са добър избор за украса на определени места в близост до масата.

Обвити в светлина
Не забравяйте за лампичките! Те придават невероятен празничен ефект и настроение на цялата къща. Може да ги сложите не само на елхата, но и да украсите рамките на прозорците с тях или корнизите на пердетата.

Коледната трапеза
Има 3 основни варианта на покриване на масата – покривка, тишлайф по средата на масата и подложки за хранене. Присъствието на коледни мотиви е един от основните елементи, които подсказват, че е свят празник. А друго основно, от което се нуждае всяка празнична маса, е специално подбран коледен сервиз. В червено и бяло, синьо и сребърно, бяло и златно… Цветовите комбинации са многобройни и когато е подходящо цветово съчетан е идеалният завършек.

Аранжирането на дома и градината за Коледа следва да бъде изцяло съобразен с интериора, за което може да разчитате на помощта на консултант – продавачите в Mr. Bricolage. Коледният базар в магазините на френската верига е вече зареден, като предлага многообразие от стилове и решения, както и невероятни идеи за коледни подаръци. Може да видите част от тях тук:
https://www.youtube.com/watch?v=gEDGZ72ZvXo

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини