Баскетболът прие бюджет от 2,3 млн. лв.

Общото редовно годишно събрание на Българската федерация по баскетбол (БФБ) прие бюджет от 2,3 млн. лв. за 2016 г. В същото време президентът на централата Георги Глушков обяви, че БФБ приключва годината без задължения, но има несъбрани средства от клубовете. На форума в София участваха 41 от общо 139 делегати.
„Успяхме да осигурим бюджет за всички национални отбори - каза Глушков. - Намерихме средства и за програма за развитие на 13-14-годишни национални гарнитури. За пет месеца успяхме да възстановим зала „Триадица“. Гордеем се, че успяхме да осигурим договор за ползване от 10 години от общината, направихме я красива и тя вече печели. Имахме нужда да увеличим бюджета на федерацията и го постигнахме.“
В същото време Глушков обобщи, че е слабост неуспехът да се събере национален отбор за мъже през 2015 г., макар и за участие в един международен турнир. Той отчете като основен недостатък на представителните отбори разликата в изявата на състезателите ни на местно и международно ниво.
Междувременно „Лукойл Академик“ замина за Белгия, където във вторник излиза срещу „Антверп“ в едноименния град. Двубоят е първи от групата във втората фаза на турнира ФИБА Юрокъп. В квартета са още литовският „Венспилс“ и чешкият „Нимбрук“. „След класирането за втората фаза, което отчитам като частичен успех, всички в клуба сме жадни за още победи и сме си поставили за цел да прескочим и този етап на турнира“, каза треньорът на шампионите Тони Дечев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт