Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Смядово чака скромната пенсионерка-милионерка Гинка

Може ли пенсионер да бъде милионер в България? Да, само ако е играл тото! Ей такива анекдоти си разказват вече в малкото градче Смядово, откъдето е най-новият български милионер Гинка Иванова /68г./.

Пенсионерката е големият късметлия в играта тото 2 зодиак и първият спечелил джакпота й в размера на 4 202 066 лв. Късметлийката се яви в спортния тотализатор и участва в директно предаване по БНТ в неделя вечерта, където й връчиха чека.

Едва тогава научиха новината и жителите на малко Смядово. Оказва се, че скромната Гинка не се е издала пред никого, дори пред съседите си от ул.“Възрожденска“. Те разбрали добрата вест от телевизията.

В понеделник сутринта пред двуетажния дом е съседката Иванка Ганева. Обяснява, че тъкмо дошла и да честити печалбата, и да поиска чесън за садене, защото му било времето. Гинка пък, била обещала да услужи. В къщата обаче няма никой.

„Няма ги, не са се върнали още. Много хубави хора, работливи, скомни, имат двор, гледат и животни“, хвали комшиите Иванка. И се чуди как е възможно цяла седмица хората да се лъжат помежду си, че тоя е милионера, оня е спечелил, а то Гинка…

Жените от улицата все се събирали ту в едната къща, ту в другата да празнуват различни поводи. Лятото изнасяли и пейка навън за раздумка. Едно е сигурно – на улицата ще има посрещане за леля Гинка и съпруга й Иван.

Преди да се пенсионира късметлийката е била касиер в счетоводството на ТПК „Металик“. Мъжът й пък бил тракторист. Останал сирак, баща му загинал в Отечествената война. На наследствената къща стои възпоменателна плоча.

Гинка и Иван имат една дъщеря, която е начален учител. В понеделник Румяна беше категорична, че не желае да коментира пред медии, само уточни, че „монетата има две страни, хубава и лоша“.

Двама внуци и правнук допълват фамилията. Зетят им има свой бизнес, държи и малко крайпътно заведение. Даже неговите работници, които продават в павилиона, не са разбрали, че тъща му е спечелила, макар че цяла седмица отсядащи шофьори коментирали пикантната тема.

Кметицата на Смядово Иванка Петрова също научила от телевизията и се радва за късметлийката: „Много тихи хори, цял живота са работили. Сигурно е, че парите ще се харчат разумно“.

Радио седянка готви говорителят на местния радиовъзел Тодор Андонов. От ефира той всеки ден съобщаваше добрата новина, а сега в петък от 14 до 16 ч., както е по програма, ще даде възможност за поздравления.

Тотаджийката Веселина в единствения пункт в Смядово споделя, че имала предчувствие за късметлийката. Както каза в телевизионния ефир, Гинка не е пропускала тираж от 1980 г.

В играта тото зодиак обаче, била дебютант, участвала за четвърти път и направила чудо – познала петте числа и зодията с фиш за 1,10 лв. При получаването на чека определи сумата като „огромна и трудна за проумяване“.

Тегленето на числата на 6 декември вечерта изживяла заедно със съпруга си у дома. Чудели се дали е истина или не, прегръщали се и се целували от радост.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.