Побой над пеленаче, болно от сифилис, разследва прокуратурата във Варна

Издевателства над пеленаче разследва варненската прокуратура по сигнал на социалните работници от отдел „Закрила на детето", пише petel.bg.

Неволите на горкото момиченце започват още от раждането му. Когато детенцето поема първия си дъх, майка му била непълнолетна. По тази причина социалните работници започват работа с нея.

Година след като я наблюдават, специалистите установяват, че и майката, и момиченцето са изчезнали. Роднините също не знаят къде е местонахождението им. От отдела подават сигнал в полицията. Униформените намират само кърмачето. То било настанено при тийнейджърка, която все още не е навършила пълнолетие и която не е в никаква родствена връзка с майката и детето. Пред полицията тя заявява, че майката на бебето е заминала за чужбина. Полицията взима кърмачето под своя закрила, след което е настанено в Дома за медико-социални грижи в кв. „Виница".

„При приемането всички деца минават първоначален преглед. Но когато това момиченце бива прегледано, в първия момент лекарят не е могъл да установи пола му, тъй като се натъква на нещо извън нормите", коментира шефът на отдела Ана Конукова. Когато детенцето бива прегледано от специалист, се установява, че се касае за момиченце, над което е упражнено насилие.

В документите докторът записва: „травматични увреждания". Освен това се оказва, че пеленачето е болно от сифилис, предаден му от майката. Щом тези факти излизат наяве, социалните веднага подават сигнал в прокуратурата, която трябва да изясни кой какво е причинил на невръстното момиченце

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право