Балерина учи на самозащита с токчета

Добре е да имате нещо подръка за самозащита. Според балерината Авитал Зайслер най-доброто оръжие може да се намира и... под крака ви. Освен сексапил токчетата дават и сигурност. Авитал е твърдо убедена, че може да научи дамите как да използват обувките си и да се защитават с тях, ако това се наложи. Техниката й, известна като “Методът на Сотерия” (на гръцката богиня на безопасността), събира много привърженици, сред които и актрисата Аманда Сейфрид, която твърди, че “напълно е променила живота й”, пише британското издание “Дейли мейл”.

Балерината създава техника, при която жените, ако бъдат нападнати, удрят натрапника с токчето на обувката си. Авитал събира желаещите и ги учи на техники за самозащита, помага им да влязат във форма и дори ги кара да медитират. Според нея е добре дамите да тренират на токчета, за да свикнат, и ако бъдат нападнати, бързо да използват “оръжието”, с което така или иначе разполагат.

И докато някои скептици се обявяват против идеята, няколко случая доказват, че токчетата, макар и не най-предпочитано оръжие, вършат работа. Миналата година в Тексас жена получава доживотна присъда, след като намушква приятеля си с 12-сантиметров ток. 45-годишната Ана пък се кълне, че не е искала да убива 59-годишния си нападател, но го удря повече от 25 пъти с “пирона” на обувката си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица