Меглена Кунева: Не можеш да бъдеш в опозиция и в управление едновременно

"Не можеш да бъдеш в опозиция и в управление едновременно. Ако искаш да минеш в опозиция - минава, ако искаш да продължиш с нещата, които до преди година си правил, трябва да продължиш да ги правиш". Така Меглена Кунева коментира пред БНТ решението на здравния министър Петър Москов да премине в опозиция, но да продължи работата си като министър.

Христо направи необходимото, за да постави съдебната реформа много силно в центъра на вниманието на обществото. Той е министър на правосъдието, а не на екологията - това беше неговата реакция, коментира Кунева оставката на Христо Иванов. 

Ако се опитаме да погледнем на самата съдебна рефофрма като резултат на усилията, ние не бяхме съгласни да поставим подписа си върху т. нар "исторически компромис". Искам да кажа, че Реформаторския блок остана абсолютно единен по време на гласуването, целият блок гласува за това, което изначално сме предложили, никой от реформаторите не подкрепи предложението на АБВ. 

Няма от името на ДБГ да предлагаме правосъден министър, това е работа на ГЕРБ да излъчи министър на правосъдието, ние само ще го коментираме, каза още Кунева. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини