Общинари искат учредяване на фонд за лечение на деца

Общинските съветници от БСП във Велико Търново настояват родителите с доход под прага на бедността да бъдат освободени от плащане на такса за детски ясли и градини. Червените искат и да бъде създаден публично- частен фонд за подпомагане лечение и рехабилитация на деца с хронични и тежки заболявания.

Представителите на левицата в местния парламент са входирали седем предложения за Бюджет 2016 г. Те предлагат услугата Домашен социален патронаж да обхване всички населени места в общината, студенти и ученици да ползват безплатно библиотеките, увеличаване средствата за младежки дейности. Освен това социалистите предлагат общината да осигурява на пенсионерите над 60- годишна възраст минимум четири билета за градския транспорт, а също да бъдат отпуснати и две щатни бройки за експерти, които да помагат на кметове и наместници за работата по проекти.

Месните парламентаристи от "Движение Царевград за Велико Търново" предлагат в бюджета за идната година да бъдат заложени около 110 000 лв. за ремонт на Младежкия дом в старата столица, както и да се обърне внимание на опасни участъци в междублоковите пространства.

Съветниците от "Движение Царевград за Велико Търново" предлагат да бъдат увеличени заплатите на кметовете на кметства от 550 на 750 лева, както и Общината да отпуска с 35 000 лв. повече годишно за субсидията на театъра в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини