Борислав Гуцанов : Свалянето ми от поста е прецедент, който трябва да бъде спрян

Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

„Топлофикация – Русе“ свали цените за изрядни клиенти

„Топлофикация – Русе“ въведе пределни цени за редовните си абонати, съобщиха от дружеството. По въведената програма „Изряден клиент“ те вече плащат с отстъпка потребената топлоенергия.

Целта е да се задържат близо 18 000 абонати и да привлекат нови клиенти след променените условия за продажба на ток в Закона за енергетиката.
1 куб.м изразходена битова гореща вода не надхвърля 8 лв. с ДДС, а 2 куб.м струват 6 лв. и общата сума не може да надскочи 12 лв. За 3 кубика пък цената пада на 5 лв. и е не повече от 15 лв. с ДДС. Схемата за над 4 куб.м е по 5 лв. за първите 3 кубика и безплатно за всеки следващ.

Изрядните клиенти участват ежемесечно в програмата, ако са изпълнили едновременно няколко условия. Те не трябва да имат просрочени, съдебни и присъдени задължения към „Топлофикация Русе” и топлинните счетоводители до последния ден на месеца, за който се издава фактурата. Другото изискване е всички уреди в имота им да са подменени и преминали метрологична проверка.

Абонатите ползват фиксираните цени и ако осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение, иначе губят право да участват в програмата. Те ползват и отстъпки с максимална сума за отопление на месец, като площта на имота им се умножава по 1,50 лв. с ДДС. Условието е месечната сметка да надвишава фиксирания праг.

Всички абонати могат да плащат сметките си за парно и топла вода и на равни месечни вноски. Върху отложените задължения не се начислява лихва, а индивидуалният договор се сключва по всяко време. В края на годината дължимата сума се изравнява и начислява върху текущата сметка за последния месец.

Действащите цени са 85,03 лв./Мвтч и 71,66 лв./Мвтч без ДДС в зависимост от топлоносителя водна пара или гореща вода.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.