"Топлофикация - Русе" свали цените за изрядни клиенти

"Топлофикация - Русе" въведе пределни цени за редовните си абонати, съобщиха от дружеството. По въведената програма "Изряден клиент" те вече плащат с отстъпка потребената топлоенергия.

Целта е да се задържат близо 18 000 абонати и да привлекат нови клиенти след променените условия за продажба на ток в Закона за енергетиката.
1 куб.м изразходена битова гореща вода не надхвърля 8 лв. с ДДС, а 2 куб.м струват 6 лв. и общата сума не може да надскочи 12 лв. За 3 кубика пък цената пада на 5 лв. и е не повече от 15 лв. с ДДС. Схемата за над 4 куб.м е по 5 лв. за първите 3 кубика и безплатно за всеки следващ.

Изрядните клиенти участват ежемесечно в програмата, ако са изпълнили едновременно няколко условия. Те не трябва да имат просрочени, съдебни и присъдени задължения към „Топлофикация Русе” и топлинните счетоводители до последния ден на месеца, за който се издава фактурата. Другото изискване е всички уреди в имота им да са подменени и преминали метрологична проверка.

Абонатите ползват фиксираните цени и ако осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение, иначе губят право да участват в програмата. Те ползват и отстъпки с максимална сума за отопление на месец, като площта на имота им се умножава по 1,50 лв. с ДДС. Условието е месечната сметка да надвишава фиксирания праг.

Всички абонати могат да плащат сметките си за парно и топла вода и на равни месечни вноски. Върху отложените задължения не се начислява лихва, а индивидуалният договор се сключва по всяко време. В края на годината дължимата сума се изравнява и начислява върху текущата сметка за последния месец.

Действащите цени са 85,03 лв./Мвтч и 71,66 лв./Мвтч без ДДС в зависимост от топлоносителя водна пара или гореща вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес