Областният управител на Сливен от ДСБ Димитър Сяров хвърли оставка

Областният управител на Сливен Димитър Сяров подаде оставка. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Фейсбук.

"Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме", написа Сяров в профила си. И допълни: "Сега обаче се намираме в разломен момент. Затова ви информирам, че утре ще подам своята оставка като областен управител, пост който заемах през последната година като представител на РБ в управлението на страната в област Сливен".

Публикуваме без редакторска намеса изявлението на Димитър Сяров във фейсбук:

Драги приятели и съмишленици,

Известно е вече, че националното ръководство на нашата партия ДСБ взе решение да снеме политическото си доверие от управлението на страната. Като съучредител на ДСБ, единствената партия, в която съм членувал в живота си, мога да кажа, че тя винаги ще бъде моя избор и моята надежда за България. Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме. И това наистина трябваше да стане преди да допуснем да бъдем въвлечени в нови неприемливи и невъзможни компромиси. Дойде този момент. Направихме този избор. Избрахме по-трудното решение.

В голямата ни битка за утвърждаването на правовия ред в страната, чрез реформиране на съдебната система, през последната година ние успяхме да наложим тази доскоро неглижирана съзнателно тема от статуквото, като тема номер едно за обществото. Ще продължим да го правим.

Категоричното ни разбиране обаче е, че не можем да прекрачим очерталата се линия на разделение и попътно да се съгласим с несъгласните, да приемем ревизирането на постигнато вече съгласие. Но, както заявиха и самите съдии, и протестиращи организации и граждани, това повече не може да продължава.

Дължа да отбележа, че през годините в работата си като областен лидер и като член на националното ръководство на ДСБ, винаги съм отстоявал виждането си за търсене на възможности за сближаване на десните формации за общи действия. Постигал съм и практически резултати в това отношение. Сега обаче се намираме в разломен момент. Затова ви информирам, че утре ще подам своята оставка като областен управител, пост който заемах през последната година като представител на РБ в управлението на страната в област Сливен.

Благодаря на всички, с които работихме заедно. И на всички вас, с които, вярвам, ще продължим да работим.

Коментари

Задължително поле