На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Областният управител на Сливен от ДСБ Димитър Сяров хвърли оставка

Областният управител на Сливен Димитър Сяров подаде оставка. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Фейсбук.

„Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме“, написа Сяров в профила си. И допълни: „Сега обаче се намираме в разломен момент. Затова ви информирам, че утре ще подам своята оставка като областен управител, пост който заемах през последната година като представител на РБ в управлението на страната в област Сливен“.

Публикуваме без редакторска намеса изявлението на Димитър Сяров във фейсбук:

Драги приятели и съмишленици,

Известно е вече, че националното ръководство на нашата партия ДСБ взе решение да снеме политическото си доверие от управлението на страната. Като съучредител на ДСБ, единствената партия, в която съм членувал в живота си, мога да кажа, че тя винаги ще бъде моя избор и моята надежда за България. Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция. Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме. И това наистина трябваше да стане преди да допуснем да бъдем въвлечени в нови неприемливи и невъзможни компромиси. Дойде този момент. Направихме този избор. Избрахме по-трудното решение.

В голямата ни битка за утвърждаването на правовия ред в страната, чрез реформиране на съдебната система, през последната година ние успяхме да наложим тази доскоро неглижирана съзнателно тема от статуквото, като тема номер едно за обществото. Ще продължим да го правим.

Категоричното ни разбиране обаче е, че не можем да прекрачим очерталата се линия на разделение и попътно да се съгласим с несъгласните, да приемем ревизирането на постигнато вече съгласие. Но, както заявиха и самите съдии, и протестиращи организации и граждани, това повече не може да продължава.

Дължа да отбележа, че през годините в работата си като областен лидер и като член на националното ръководство на ДСБ, винаги съм отстоявал виждането си за търсене на възможности за сближаване на десните формации за общи действия. Постигал съм и практически резултати в това отношение. Сега обаче се намираме в разломен момент. Затова ви информирам, че утре ще подам своята оставка като областен управител, пост който заемах през последната година като представител на РБ в управлението на страната в област Сливен.

Благодаря на всички, с които работихме заедно. И на всички вас, с които, вярвам, ще продължим да работим.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.