Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Терапия с коне става социална услуга по швейцарски модел

Асистираната терапия с коне за хора с увреждания става социална услуга по швейцарски модел, съобщиха от Клуба по конен спорт и коневъдство. Ще я прилагат четирима обучени инструктори по Българо-швейцарската програма за сътрудничество към фонд „Партньорство“.

17-месечният проект „Конят – наш общ приятел, предизвикателство и отворена врата” се партнира с Швейцарската асоциация по терапевтична езда в град Берн. Обучението се финансира със 177 130 лв.

Новата социална услуга ще се предлага на всички заинтересовани. Целта е да се усвои швейцарският модел на асистирана терапия, която да социализира и интегрира в обществото деца и младежи с увреждания. Общуването с коня подобрява физическото и психическото им състояние.

В швейцарска асоциация с над 15 г. история и опит членуват над 180 клубове, които практикуват терапия с помощта на коне. В страни като Швейцария, Германия, Австия, САЩ и Канада тези методи се прилагат в социалната и медицинска рехабилитация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.