Обява на басейнова дирекция "Черноморски район"

БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ “ЧЕРНОМОРСКИ РАЙОН”

Обявява, че съгласно чл.146р, ал.1, т.3 от Закона за водите е публикуван Проект на План за управление на риска от наводнения в Черноморски район за басейново управление на водите.

Планът разглежда всички аспекти на управлението на риска, като се съсредоточава върху предотвратяването, защитата, подготвеността, включително прогнозите за наводнения, системите за ранно предупреждение и отчита характеристиките на Черноморския район за басейново управление на водите за период от шест години – от 2016 до 2021 година включително. Той включва Програма от конкретни мерки или комбинация от мерки за решаване на установените проблеми и постигане на поставените цели за всеки един от определените 45 райони със значителен потенциален риск от наводнения.

Документът е публикуван на интернет страницата на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – https://www.bsbd.org, на 30.12.2015 г.
Срокът за изразяване на писмени становища и консултации е шест месеца.

За контакти: гр. Варна, ул. „Александър Дякович“ 33, тел.: +359 52/631 447,
факс: +359 52/631 448, e-mail: [email protected].

Проектът “Разработване на планове за управление на риска от наводнения”, приоритетна ос 1 на ОПОС 2007-2013 г., е финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд и национално съфинансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини