ЕVN предупреди 91 общини в Югоизточна България: Коледните украси харчат много ток!

EVN изпрати във вторник информационни писма до всичките 91 общини на своята лицензионна територия в Югоизточна България, че през месец декември има традиционно повишена консумация на ток и тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишните празнични и почивни дни.

"Това се отнася както за битовите клиенти, така и за консумацията на общинските обекти, където се поставят коледни украси с голям брой осветителни тела, организират се празнични прояви, коледни базари, фестивали, тържества, концерти и др.", напомнят от централата на австрийското електродружество в Пловдив.

Оттам призовават общинските администрации да обърнат внимание и следят потреблението на ток в своите имоти и че ако желаят могат да оптимизират разхода си за енергия могат да променят времето на ползване на една или друга светеща коледна и новогодишна украса или увеселителен атракцион. Това може да се направи чрез личните обслужващи всяка отделна община мениджъри или от клиентските енергоцентрове по места, допълват от EVN.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини