Да бъде ли или не Жозе Моуриньо

Най-голямата империя на футбола през новия век е пред разпад. Роман Абрамович е поставен пред дилема - Жозе Моуриньо - да, или Жозе Моуриньо - не! „Челси“, могъщият шампион на Англия, загуби отново с 1:2 от новия стар лидер „Лестър“. А ситуацията в отбора е истински цирк. Диего Коща подигра съотборниците си в защитата с жестове, че са проспали първия гол на Джейми Варди. Еден Азар, футболист №1 на Висшата лига за миналия сезон, сам реши да се смени. Без съгласието на Моуриньо.
За първи път Специалния тръгна в остра атака към футболистите с думите „Предадохте ме!“

„Едно от най-добрите ми качества е разузнаването на съперника - каза Моуриньо. - Аз чета играта на съперника, предавам я на моя отбор. Вкараха ни два гола, които не мога да приема. Четири дни работих за този мач. Всички знаеха каквото трябва. Знаеха как те вкарват голове и пуснаха същите. Питайте играчите ми. „Лестър“ атакува по четири начина, в два от тях ни вкара голове. Не знам каква е контузията на Азар. Питайте го. Първо ми каза, че не може да продължи. После, че ще се опита. Не приемам да сме в битката за изпадащи. Но с такъв характер няма да стигнем и до първите четири. Надявам се, че мистър Абрамович и бордът на директорите ми вярват.“

„Или Моуриньо, или много играчи трябва веднага да напуснат“, каза Джейми Карагър, легенда на „Ливърпул“ и тв коментатор в момента.

Когато Моу се завърна в „Челси“, се определи като Щастливия вместо Специалния. Но проблемите през този сезон не спират. Първо се скара с капитана Джон Тери. Когато го остави извън състава, на пресконференцията португалецът изригна срещу медиите: „Защо не питате Рафа Бенитес, Андре-Вияш Боаш или Роберто ди Матео, когато не го пускаха?“ Същата съдба последва Еден Азар, след това Диего Коща гневно замери с дреха Моуриньо, тъй като остана резерва. А сърбинът Неманя Матич бе сменен още в 27-ата минута срещу „Саутхемптън“. Бразилецът Оскар е недолюбван, а за скандалното изгонване на докторката Ева Корнейро е изписано много.

Трибуните на „Стамфорд Бридж“ пеят за Жозе Моуриньо. Но Роман Абрамович иска неговата империя да властва и трябва спешно да реши - или треньора, или футболистите. Руският олигарх вече уволни Моу след две титли и много по-добри резултати. А е доказал, че най-лесното е да смени треньора. Без значение от неустойката.

Финансов водопад за Раниери

Италианецът Клаудио Раниери бе първият треньор на „Челси“ в ерата на Роман Абрамович. Бе сменен от Моуриньо. Сега Раниери е изправен пред финансов водопад. По договор всяко място над 17-о (зоната на изпадащите) носи на треньора по 100 000 паунда бонус. В момента „Лестър“ е първи във Висшата лига и ако остане такъв, треньорът ще получи 1,7 милиона.

За голмайсторите Джейми Варди и Риад Марес той каза: „Никой отбор на света не може да си ги позволи.“

В последния си тим - националния на Гърция, Раниери бе изгонен след 0:1 у дома от Фарьорски о-ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят