Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Срокът за регистрация на фирма се съкращава от 5 на 2 дни

Срокът за регистрация на фирма се съкращава от досегашните 5 на 2 дни. Това е една от реализираните от министерството на икономиката мерки в подкрепа на бизнеса през 2015 г. Очаква се промяната да има положителен ефект върху предприемачеството и цялостното подобряване на бизнес средата. Създаването на благоприятни условия за правене на бизнес у нас е сред приоритетните области, в които работи министерството през последната година, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, цитирани от „Фокус“.

Съкращаването на сроковете за регистриране на фирма до 2 дни се прави с промяна в Закона за търговския регистър (ЗТР). Приетият Закон за изменение и допълнение на ЗТР постановява, че заявленията за вписване на първоначална регистрация на предприятие ще се разглеждат до края на следващия работен ден от постъпването им в Търговския регистър. Произнасянето и получаването на Единен идентификационен код на предприятието ще се извършва незабавно след разглеждане на заявлението. При необходимост от предоставяне на допълнителни документи при непълна или некоректна документация, законът позволява това да се случи в рамките на допълнителни 3 дни.
Изпълнението на мярката е част от годишната програма на Министерство на икономиката, както и от правителствената програма „Икономика и растеж“ за периода 2014-2018 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.