Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Гръцки и румънски полицаи ще патрулират в Банско

Гръцки и румънски полицаи ще патрулират в Банско. Международните униформени групи станаха традиция за курорта от няколко години и дават добри резултати. Чуждите полицаи дават всякаква информация на своите сънародници туристи, а те се чуствали по спокойни когато видят свой униформен, разказаха в Банско. От вчера 14 полицаи са командировани в ски курорта, за да следят за реда.

В Банско се проведе и ежегодната среща с представители на Британското посолство в България, полицията и туроператорски фирми. Целта на срещата бе поддържане на сътрудничеството между институциите за подобряване на сигурността и спокойствието на британските граждани, посещаващи курорта.

Вицеконсулът г-жа Теодора Манева оповести, че тази година са стартирали специална информационна кампания „Stay safe on the slopes“ за своите граждани, която цели те да бъдат информирани за опасностите, които могат да срещнат по време на своята зимна почивка в българските курорти.

По време на деловия разговор зам. кметът Мацурев съобщи, че според данните, постъпили чрез заплащането на туристическия данък, за миналата година 12 хиляди британски граждани са посетили курортния град, което бе повод да направи апел за още по-тясно взаимодействие между местната администрация, посолството и бизнеса за поставянето „на светло“ на нощувките, които се реализират в т.нар. „некатегоризирани обекти“ – частни апартаменти и други домове, които се отдават и от британски граждани.

Местният туристически съюз, чрез неговия представител Малин Бистрин, също подкрепи апела за по-стриктно прилагане на нормите. По неговите думи, некоректните и неспазващи стандарти некатегоризирани обекти създават от една страна нелоялна конкуренция и от друга не са данъчно задължени лица.

На всички представители беше отново припомнено, че тази година ски пистите на Тодорка са още по-достъпно място за спорт с новия по-бърз шестседалков лифт в местността Шилигарника, както и допълнително монтираните оръдия за сняг.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.