Пускат туристи в резиденция в Пампорово

За първи път от този зимен сезон туристи ще могат да почиват в петзвездната резиденция "Вила Арфа", която има слава на перлата в короната на хотелите в страната.

"Бутиковата "Вила Арфа" е високо категориен сегмент 5 плюс звезди и сред най-луксозните и комфортни места в страната. С нея отваряме нов сегмент за туристи с много големи възможности. Гостите биха получили качество на изключително високо ниво", обяви изп. директор на "Пампорово"АД Мариян Беляков.

Бившата резиденция на Тодор Живков е закътана встрани от центъра на курорта. Дългогодишни хотелиери разказват, че през социализма във вилата отсядали само държавният глава и големци от ЦК на БКП.

Преди 5 години вилата беше основно реновирана с около 3 млн. евро от "Пампорово" АД и до този сезон се ползваше само за фирмени цели. За нея вече имало голям интерес от българи, които са направили и първите резервации за празниците.

Резиденцията разполага с 10 двойни и 3 единични стаи, СПА център, закрит басейн, сауна, фитнес, парна баня и джакузи, две конферентни зали, ресторант с лятна градина и лоби бари. През януари и февруари цената за апартамент на вечер е 625 лв.

Пампорово открива сезона на 19 декември с безплатни лифтове в деня и с промоция от 39 лв. за еднодневна карта в неделя. Цените за лифтовете не се променят от м.г. Еднодневна лифт карта остава 53 лв.

Пампорово е с най-добри условия за ски в момента и групи деца от Великобритания вече се учат да карат по пистите, заяви Валентин Стефанов, който отговаря за ски зоната в курорта.

От Пампорово отчитат, че геополитически проблеми не се отразяват на туристопотока и на база ранни записвания очакват ръст от 5 до 10 % и средна заетост през сезона от 70-80%. За Коледа резервациите са основно от гърци, турци и българи, а за Нова година - от българи, румънци, сърби и македонци. Турците не само имат сериозен ръст по записвания за тяхната ваканция, но вече резервират и за януари и март.

Деца до 7 години ще продължат да карат безплатно в ски зоната, а за по-големите групи ученици се правят по традиция пакети с големи отстъпки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони