Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

Бокова разговаря с Путин, стана почетен член на Руската академия на науките (обзор)

Ирина Бокова – генерален директор на ООН, стана почетен член на Руската академия на науките (РАН). Званието й бе присъдено в рамките на провеждащия се в Санкт Петербург Международен културен форум, който тази година е посветен на 70-ата годишнина на ЮНЕСКО, предаде ТАСС.

„За мен е голяма чест да приема това звание, ЮНЕСКО и РАН споделят едни и същи ценности“, каза късно в понеделник Бокова, като изтъкна ролята на науката в трудните съвременни условия – на „сериозни сътресения, бедност и неравенство“.

В Санкт Петербург Бокова се срещна с президента Владимир Путин, на когото благодари за инициативите на Русия за опазването на културното наследство в света и пресичането на незаконната търговия с културни ценности. „Екстремистите се боят от културата, защото тя носи в себе си ценностите на търпимостта и взаимното разбирателството, подкопаващи тяхната идеология на ненавистта“, посочи Бокова. Путин от своя страна й благодари за оценката на руските усилия в подкрепа на културата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.