На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Милионерката от Смядово: Спирам с тотото

„Тази огромна сума е един голям шок и стрес за мен. Мислех изобщо да не отида за печалбата“ – обяснява най-новата тотомилионерка Гинка Иванова /68 г./ от Смядово.

Както „Труд“ писа, скромната жена от малкото градче, спечели 4 202 066 лв., почти колкото е годишният бюджет на местната община.

Големият късмет дойде при нея на 6 декември вечерта, а цяла седмица пенсионерката мълча, че тя е големият късметлия в играта тото 2 зодиак. Никой в малкия град, където всички се познават, не разбра, че тя е щастливеца.

„Бях забранила на близките си да говорят за това. Не мога да спя, непрекъснато вземам валидол, валериан … Може да съм искала да спечеля от тотото, но никога не съм мечтала за толкова много пари“, откровена е пенсионерката. С половин уста казва, че е щастлива, но още не може да повярва и да почувства истинска радост.

Едно е сигурно, когато получи част от парите /защото те не се дават наведнъж/, ще реализира голямата си мечта за екскурзия в чужбина. „Може би няма да е в Париж, а някъде другаде“, умува смядовчанката. Разбира се, с нея ще бъде и съпругът й Иван. Цял живот той е бил тракторист, а Гинка е работила като касиер и счетоводител в ТПК“Металик“. Никога нищо не са получавали даром, разчитали на двете си ръце. Сами си построили къщата. Мъжът й не искал да вземат заеми. Борили се, за да бъдат щастливи. Това лято си позволили 4-дневна екскурзия до Румъния и Унгария, но с повод. Бащата на съпруга й е убит в Отечествената война в Унгария и отишли на лобното му място. Бъдещият воаяж вече ще е по-далечен и безгрижен.

Другото желание на Гинка е и ремонт на къщата, която е чиста и спретната, но не е обновявана, откакто е строена през 1972 г. Парите няма да откажат трудолюбивата жена от градината, която е към 2 дка. „Пак ще си поливаме зеленчук от кладенеца“, категоричен е Иван. Нито пък ще оставят курника си празен, ще продължат да си гледат и прасенца.

Късметът дошъл при Гинка след упорита игра от 1980 г. до сега. Винаги е пускала едни и същи числа в 6 от 49, после в 6 от 42 и 5 от 35. Никога не е смятала колко пари е оставила в тотализатора. Не печелила обаче нищо – само тройки и една 4-ка. Не е искала милиони, но признава, че джакпот от 100-200 000 лв. най-много й бил по сърце, за да си посрещне първи нужди. Е, не дошли толкова.

Дори и след пенсионирането си не спирала да играе тото, макар че е само с 211 лв. пенсия, а съпругът й получава 362 лв. Всяка седмица оставя към 9 лв. в единствения пункт в Смядово. Как им стигат парите? С икономии – обяснява тя. Освен това подчертава, че никога не се е кичила с бижута, алергична е към парфюми и не залита по скъпи дрехи.

Шегува се, че счетоводителят като се е родил, първо е казал „няма“, а после издумал „мама“. И тя е такава, свикнала е да пести, икономична е.

Когато се уредят всички документални подробности и получи първата сума от спортния тотализатор непременно ще направи дарение за човек в нужда. Най-вероятно за някой болен. Смята, че парите й са дар от Господ и благодарение на нейното постоянство. Но е категорична: „Спирам с тотото!“ Не иска да изживява повече притеснението от последните дни. Според нея, късметлиите не бива да се обявяват, защото това са все обикновени хора, несвикнали на камери и журналистически интерес.

Късметлийските числа на Гинка били 9, 15 /рождената дата на дъщеря й/, 23 /рождената дата на правнучката/, 27 и 29 /ей така без повод/. А зодията била 11-та – заложила на нея, защото често излиза. Спомня си, че понеже не е заклет фен на тото 2 зодиак много се двоумила дали да си пуска фиш за тираж 97 и 98, но сякаш нещо я подтикнало да го стори. Ако не беше го направила сега животът й щеше да е обикновен, по старому, без големите емоции.

На читателите на „Труд“ не смее да дава съвети кои числа да пускат, препоръчва им само своето любимо 9.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.